Φοιτητική ομάδα DMA-Democritus Mechatronics & Automation


Η φοιτητική ομάδα DMA _Αναζητά νέα μέλη docx

 

                                                                Η φοιτητική ομάδα DMA-Democritus Mechatronics & Automation,  σχεδιάζει αυτόνομο Drone πυρανίχνευσης και αναζητά νέα μέλη

 

Η εθελοντική φοιτητική Ομάδα Μηχανοτρονικής και Αυτοματισμών του Δ.Π.Θ., DMA -Democritus Mechatronics & Automation– είναι η ομάδα που ασχολείται με τον σχεδιασμό ενός αυτόνομου Drone πυρανίχνευσης, το οποίο κινείται σε άγνωστο περιβάλλον με σκοπό την πρόληψη και τον εντοπισμό εστιών φωτιάς, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστικής όρασης.

Λειτουργεί εδώ κι έναν χρόνο στο Εργαστήριο Μηχανοτρονικής και Αυτοματισμών Ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών.

Έχει ενεργή συμμετοχή σε διαγωνισμούς καθώς κατέκτησε την 9η θέση μεταξύ 53ων εγγεγραμμένων πανεπιστημιακών ομάδων στον διεθνή διαγωνισμό ICUAS 2022: UAV Competition τον περασμένο Μάιο, όπου παρουσίασε την καινοτόμο λύση της, ενώ θα λάβει μέρος ξανά φέτος στον διαγωνισμό ICUAS 2023: UAV Competition στην Πολωνία τον Ιούνιο.

Έπειτα  από ένα χρόνο δράσης αναζητά μέλη για να στελεχώσουν τις υπό-ομάδες:

  • Ανάπτυξης Λογισμικού, Μηχανολογικού Σχεδιασμού και
  • Μάρκετινγκ

Εάν σε ενδιαφέρει λοιπόν να ασχοληθείς ενεργά με ένα Project με αυξημένο κοινωνικό αντίκτυπο, να έρθεις σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής, και να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου, κάνε αίτηση ώστε να γίνεις μέλος της ομάδας μας!

 

Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 19 Απριλίου 2023,  23:59, μέσω της ιστοσελίδας: https://lob.ee/dma

 

Η ομάδα DMA είναι διατμηματική και μπορείς να συμμετέχεις ανεξαρτήτως σχολής/τμήματος.

 

Για πρόσθετες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της ομάδας, κ. Σαράντη Αντωνίου στo email:  s.antoniou@dma-duth.gr  και στο  info@dma-duth.gr