Καλωσόρισμα Προέδρου


Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε και σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ένα Τμήμα, στο οποίο ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα και η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής φύσης των φοιτητών, παράλληλα με την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων και γνώσεων του μηχανικού.

Το ακαδημαϊκό έτος 202021 αποτελεί μια νέα πρόκληση για το Τμήμα μας. Αυτή τη φορά η κοινότητά των φοιτητών μας θα βρίσκεται διάσπαρτη σε όλη τη χώρα εν μέσω μιας πανδημίας. Το σχεδιαστήριό μας συχνά θα είναι μια οθόνη φορητού υπολογιστή. Θα διδάξουμε και θα συνεργαστούμε ο ένας με τον άλλον μέσω των πανεπιστημιακών ψηφιακών πλατφορμών και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη γνώση για την αρχιτεκτονική και το δομημένο περιβάλλον,όπως και κατά το παρελθόν. Ομαδικές συζητήσεις, σεμινάρια και κριτικές θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, αλλά αυτά θα πλαισιωθούν γύρω από το νέο ψηφιακό περιβάλλον διδασκαλίας. Όλες αυτές οι προσπάθειες θα βοηθηθούν από το διοικητικό προσωπικό που εργάζεται για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, του λογισμικού για την πραγματοποίηση των μαθημάτων, την καταγραφή διαλέξεων, το σχεδιασμό διαδικτυακών εκδηλώσεων αλλά και την ανάπτυξη διαδικασιών για την επιστροφή μας το συντομότερο στους οικείους κτιριακούς χώρους της Σχολής μας όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Παρά τις δυσχερείς συγκυρίες, τα μέλη του Διδακτικού προσωπικού θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον εποικοδομητικής μάθησης και να σας εφοδιάσουν με τις απαραίτητες γνώσεις. Σας καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και σας ευχόμαστε ολόθερμα μια καλή ακαδημαϊκή πορεία.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Καθηγητής Δημήτριος Πολυχρονόπουλος